Вероятността за успешен антиевропейски проект, който да спечели избори е нищожна

...
Вероятността за успешен антиевропейски проект, който да спечели избори е нищожна
Коментари Харесай

В България няма шанс за антиевропейски проект: Две трети от българите виждат ползи от ЕС

Вероятността за сполучлив антиевропейски план, който да завоюва избори е оскъдна все още.

Близо 2/3 от българите (60%) са на мнение, че страната ни е спечелила от участието ни в Европейски Съюз. 27 % са хората, споделящи противоположното мнение. Това демонстрират данните от изследване на Евробарометър, съобщи News.bg.

Проучването е извършено в интервала 27.09.23-15.10.23 година по метода изявление лице в лице измежду 1038 пълнолетни жители.

Около 48 % от българите считат, че участието на България в Европейски Съюз е нещо положително. На срещуположното мнение са 12% от респондентите. 38% от интервюираните са на мнение, че участието в Европейски Съюз не е нито положително, нито неприятно. 2 % нямат мнение по тематиката.

За 61% от българите Европейски Съюз оказва въздействие върху всекидневието им. 36 % от интервюираните са на противоположното мнение. Близо половината българи (48%) имат позитивна визия за Европейският съюз. 32% от респондентите имат неутрална позиция. Около 19% от интервюираните са негативна визия, 1 % нямат мнение.

Трите водещи полезности, които съгласно българите Екологичен потенциал би трябвало да пази полезности са независимост на напредване (40%), господство на закона (30%), взаимност сред страните членки (28%). На челните места също се подреждат зачитането на националната еднаквост (26%), демокрацията (25%) и отбраната на човешките права (24%).

Анкетираните желаят Екологичен потенциал да адресира предпочитано битката против бедността (44%), основаването на нови работни места (39%) и публичното опазване на здравето (35%).

40% от българите са на мнение, че Екологичен потенциал би трябвало да има по-важна роля. Другата позиция се споделя от 42 % от интервюираните.

51% биха дали своят вот на европейските избори. 30% не са склонни да отидат на урните, а останалите 19% към момента не са решили.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР